Pushing
sustainability
forward

HomeRecreatiesector

Recreatie en verduurzaming

De recreatiesector is voortdurend in ontwikkeling. Het aanbod wordt bijna jaarlijks vernieuwd en aangescherpt om aantrekkelijk te blijven voor gasten. En die gasten worden steeds veeleisender.

Tegelijkertijd rijzen de kosten de pan uit. Vooral de energiekosten! Veel ondernemers in de sector zitten met de handen in het haar. Hoe houden we de boel draaiende?

Verduurzaming kan daarop een van de antwoorden zijn. Neem bijvoorbeeld zonnecollectoren: daarmee kunt u op een efficiënte manier energie opwekken voor uw hotel, camping of groepsaccommodatie. Met deze technologie kunt u aanzienlijk op uw energiekosten besparen, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een groene toekomst. En dat vinden die veeleisende gasten dan weer prachtig.

Neem contact op met Next Source

Voordelen van zonnecollectoren en zonnestroom voor de recreatiesector

Zonnecollectoren leveren een groot deel van de energiebehoefte van uw accommodatie. Ze maken u minder afhankelijk van energieleveranciers. U kunt uw energiekosten beter beheersen en voorspelbaarder maken.

Wist u dat er vaak subsidies beschikbaar zijn voor hotels, campings en groepsaccommodaties die zonnecollectoren willen installeren? Die maken de investering in zonnecollectoren nog interessanter.

Met zonnecollectoren kiest u voor een toekomstbestendige oplossing die goed is voor uw portemonnee en een groener milieu. Uw accommodatie wordt aantrekkelijker voor gasten die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Next Source adviseert en begeleidt u graag bij de berekening, keuze en implementatie van zonnecollectoren bij uw recreatiebedrijf.

Bekijk projecten in de recreatiesector

Groen hotel

Hotels vormen een aparte categorie. Wordt er een nieuw hotel gebouwd, dan beschouwen we dat als een utiliteitsproject. Maar als we kijken naar tapprofielen en de vraag naar warm water, horen hotels thuis in de recreatiesector.

Veel hotels hebben weinig dakoppervlak en veel parkeerruimte. Een carport met geïntegreerde zonnepanelen voor eigen energieopwekking is dan heel interessant.

Zwembad verduurzamen

Of het nu een binnenbad, buitenbad of combinatie van beide is, een zwembad verbruikt veel energie om het water op temperatuur te krijgen en te houden. Een zonnewarmte-installatie is een perfecte oplossing voor het verwarmen van zwembaden. Door zonnecollectoren toe te passen, kunt u het zwemseizoen voor buitenbaden verlengen zonder extra stookkosten te maken. Een combinatiesysteem, waarbij ook de douches door het systeem worden verwarmd, is nog zo’n fantastische optie. Voordat we advies uitbrengen, bekijken we op locatie de huidige installatie en maken we een zorgvuldige berekening.

Duurzame camping

Behalve buitenlucht en ontspanning biedt u uw gasten comfort. Op beoordelingssites is duidelijk te zien dat campinggasten het sanitair een van de belangrijkste criteria vinden. Wie houdt er nu niet van schoon en comfortabel sanitair? Kampeerders willen allemaal lekker warm en lang douchen. Helaas zorgt het ook voor hoge energiekosten. Misschien is uw camping of recreatiepark ook wel voorzien van een zwembad, en dan heeft u nog meer warmte nodig. Met een zonneboilersysteem kiest u voor een rendabele oplossing. Ook PV-panelen zijn op een camping een goede investering om stroom op te wekken.

Lagere energiekosten voor wellnesscentrum

Consumenten geven graag geld uit aan luxe. Wellnesscentra zijn populair voor een dagje ontspanning en gezelligheid. Natuurlijk letten uw gasten niet op een minuutje langer of korter douchen, en de whirlpool en de sauna moeten de hele dag op temperatuur zijn. Dat slurpt kostbare energie. Een zonneboilersysteem of een oplossing met pv-panelen is perfect om te besparen op de energiekosten. Wat is er mooier dan gasten duurzaam te laten genieten met een lagere energierekening?

Subsidies voor verenigingen

Veel sportverenigingen hebben een verouderde verwarmingsinstallatie. Dat is begrijpelijk, want verenigingen hebben geen oneindig investeringsbudget. Op dit moment zijn er diverse subsidiemogelijkheden waarbij verenigingen een groot deel van de investering van een zonneboilersysteem kunnen terugkrijgen. Een zonneboiler is de meest rendabele oplossing voor het maken van warm tapwater en kan ook nog ondersteunen in het verwarmen van het clubgebouw.

Zullen we dat eens voor u uitrekenen?

wellness