Pushing
sustainability
forward

HomeGlastuinbouw

Groene glastuinbouw

De glastuinbouw heeft de toekomst. Zonnecollectoren en zonnepanelen spelen hierin een belangrijke rol. Door deze hernieuwbare energiebron in te zetten, kunt u als glastuinder uw energiekosten verlagen en de wereld een beetje groener maken.

Tegelijkertijd gaan glastuinders gebukt onder torenhoge energieprijzen. Hoe slaagt u erin om de kosten te dekken? Wat als die prijzen nog verder stijgen?

Expertise in verduurzaming

Next Source kent de problemen van glastuinders als geen ander. Als expert in verduurzaming helpen we ondernemers in de glastuinbouw om een investering te doen in zonne-energie waarmee ze binnen afzienbare tijd

  • de kosten terugverdienen
  • deels hun eigen energie opwekken
  • minder afhankelijk zijn van energieleveranciers
  • bijdragen aan een groene wereld

Oplossingen voor de glastuinbouw

Zonnecollectoren

Met behulp van zonnecollectoren kunt u gebouwen en kassen verwarmen zonder afhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen. Uw kosten gaan omlaag én u stoot minder broeikasgassen uit.

Zonnepanelen

Door ook zonnepanelen in te zetten, kunt u zelf elektriciteit opwekken en gebruiken. Zo bent u niet of niet volledig aangewezen op externe leveranciers en energieprijzen. Dit kan aanzienlijk schelen in de energiekosten. Voor de glastuinbouw hebben we speciaal ontworpen zonnepanelen die we in de kasconstructie kunnen plaatsen. Dat betekent dat we geen apart montageframe nodig hebben.

Aardwarmte en biomassa

Een combinatie van zonnewarmte, zonnepanelen en andere energiebronnen, zoals aardwarmte en biomassa, maakt u flexibeler. U kunt hiermee een efficiënte energieopslag en energieverdeling realiseren.

Investeren in duurzame energie voor uw glastuinbouwbedrijf is een grote stap. Die stap maakt uw bedrijf nog rendabeler en draagt bij aan een groenere wereld. Laat u inspireren door de mogelijkheden die zonnewarmte, zonnecollectoren en zonnepanelen bieden voor uw glastuinbouwbedrijf!

Bekijk projecten in de glastuinbouw


Pushing
sustainability
forward

Wat heeft Next Source te bieden?

Als experts in oplossingen voor duurzame energie adviseren en begeleiden wij glastuinders en installateurs bij het invullen van verduurzaming van a tot z. We komen bij u langs om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. We rekenen tot twee cijfers achter de komma uit wat de kosten en baten zijn. We adviseren een systeem en rekenen u voor hoeveel u daarmee kunt besparen. Bovendien ontzorgen we u volledig door de realisatie van de oplossing uit handen te nemen.

We zitten niet vast aan bepaalde merken, maar hebben wel degelijk onze voorkeuren. Dat komt door onze jarenlange ervaring – we hebben zelf meegemaakt wat er wel en niet werkt. En we gaan alleen voor hoogwaardige systemen.

Maak een afspraak