Pushing
sustainability
forward

Verduurzamen van utiliteitspanden is van groot belang om te voldoen aan de steeds strengere eisen voor duurzaamheid en energiebesparing. Op het gebied van verwarming zijn er verschillende manieren om een utiliteitspand te verduurzamen.

Een van de meest voorkomende manieren is het vervangen van oude verwarmingssystemen door moderne, energie-efficiënte systemen. Hierbij kan gedacht worden aan PVT-warmtepompen, zonne-energie systemen en zonthermie. Deze systemen zorgen voor een efficiëntere verwarming van het pand, waardoor er minder energie verbruikt wordt en er dus minder CO2 uitstoot plaatsvindt.

Een manier om te verduurzamen van utiliteitspanden is het gebruik van PVT-panelen. PVT-panelen zijn een combinatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen, waardoor er zowel elektriciteit als warmte gewonnen kan worden. Hierdoor zijn PVT-panelen een zeer efficiënte oplossing voor de verwarming van een utiliteitspand.

Daarnaast is het isoleren van een utiliteitspand een belangrijke stap in het verduurzamen van een pand. Hierbij kan gedacht worden aan het isoleren van de gevel, dak en vloer. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder warmte verloren gaat, maar ook dat er minder koude binnenkomt, waardoor er minder verwarming nodig is.

Een andere manier om te verduurzamen is het installeren van zonnepanelen. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waarmee onder andere de verwarming van het pand geregeld kan worden. Hierdoor wordt er minder stroom afgenomen van het elektriciteitsnet, waardoor er weer minder CO2 uitstoot plaatsvindt.

Tot slot, kan het verduurzamen van utiliteitspanden op het gebied van verwarming ook bestaan uit het aanpassen van de gebruiksgedrag van de gebouwgebruikers. Bijvoorbeeld het aanpassen van de thermostaat, het installeren van bewegingssensoren of het aanmoedigen van gebruikers om energiebesparende maatregelen te nemen.

In samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, kan een utiliteitspand op een efficiënte manier worden verduurzaamd, waardoor er significante besparingen op de energierekening zijn te behalen, en het bijdragen aan een groenere wereld.

Neem Contact Op

Ziekenhuis

Ziekenhuizen staan bekend om de grote hoeveelheid warm water die ze gebruiken. Het zal u dan ook niet verbazen dat er vaak grote warmwaterinstallaties staan opgesteld. In verband met de strenge hygiÎne-eisen staat de boilertemperatuur in de meeste gevallen hoog ingesteld. Met een zonneboiler als voorverwarmer kan een groot deel van de energiekosten hiervoor worden bespaard. Wij geven graag vrijblijvend advies over de besparingsmogelijkheden in uw situatie.

Verzorgingshuis

Verzorgingstehuizen hebben een voorspelbaar en consequent afnamepatroon van warm water. Dit maakt het toepassen van een zonneboiler zeer rendabel. De afname is vaak 's ochtends en dat maakt de opslag van energie vanuit de zon te allen tijde mogelijk.

Hiervoor is het wel belangrijk het systeem de juiste dimensies mee te geven. Next Source komt graag langs voor het geven van passend advies.

(Proces) industrie

In industriële processen als voedselbereiding, -reiniging en -verwarming verbruikt men ook veel energie. Om deze energiekosten te reduceren, kan in veel gevallen uitstekend een zonnewarmtesysteem worden gebruikt. Zonnewarmte is zowel in te zetten voor de productie van warm water, als ter ondersteuning van het verwarmingsproces. Met de huidige subsidieregelingen is de investering in korte tijd terugverdiend. Wij komen graag op locatie langs om de mogelijkheden te bekijken.