Pushing
sustainability
forward

HomeProjecten
Tanco Sign & Print Tanco Sign & Print

LET’S GO GREEN is het motto van Tanco Sign & Print. Deze onderneming heeft niet alleen geïnvesteerd in een volledig duurzaam printproces, maar ook in een duurzame installatie. Hiertoe behoren onder andere 40 Qpanel PVT-panelen in combinatie met een PVT-warmtepomp. De warmtepomp is hybride opgesteld om het gasverbruik te reduceren.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

Melkveehouderij Melkveehouderij

Zonnewarmtesysteem voor het bereiden van water op hoge temperatuur (95°C). Het water wordt gebruikt voor het thermisch desinfecteren van het melksysteem. Het zonnewarmtesysteem wekt circa 60% van de totaal benodigde warmte per jaar op met zonne-energie.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Waldeck Pyrmontkade Waldeck Pyrmontkade

In opdracht van de Zondervan Groep hebben we voor dit project 84 PVT panelen geplaatst, in combinatie met een water/water warmtepomp. De installatie is bivalent opgesteld met een lucht/water warmtepomp. Samen zorgen de warmtepompen voor de verwarming van de appartementen en voeden ze de booster warmtepompen voor de bereiding van het warme tapwater.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

IFF Hilversum IFF Hilversum

Bij IFF in Hilversum hebben we ruim 300 m² aan PVT-panelen geplaatst. Ze functioneren als bron voor meerdere warmtepompen. De PVT-warmtepomp is bivalent opgesteld om op een duurzame manier te kunnen voorzien in het grootste deel van de warmtevraag.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

Buitenverblijf Schipluiden Buitenverblijf Schipluiden

Dit buitenverblijf in Schipluiden is uitgerust met 24 Qpanel PVT-panelen, gecombineerd met een 12kW-warmtepompinstallatie. De rest van het dakoppervlak is bedekt met zonnepanelen. Een mooi voorbeeld van hoe onze PVT-panelen te combineren zijn met standaard PV-panelen.

Sector: recreatie | Techniek: pvt

Kalverhouderij Kalverhouderij

Kalverhouderij Van den Berg in Dronten is uitgerust met 158 m² zonnecollectoren. De collectoren verwarmen het water in een rvs buffertank van 9000 liter ten behoeve van de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Marrewijk Amaryllis Marrewijk Amaryllis

Bij Marrewijk Amaryllis hebben we 1.567m² zonnecollectoren geplaatst. De warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van de kas en het regenereren van de bodembron. Een project op Westlandse bodem waar we trots op zijn.

Sector: glastuinbouw | Techniek: zonthermie

Sportschool Sportschool

Next Source heeft Sportschool ABC-Fitness uitgerust met 35m² zonnecollectoren. De warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van het douchewater en voor het verwarmen van het zwembadwater.

Sector: recreatie | Techniek: zonthermie

Meelfabriek Meelfabriek

Burg Installatietechniek heeft zich ingezet voor de verduurzaming van de Meelfabriek. Gebouw 1 is voorzien van 48 Qpanel PVT-panelen. De thermische energie wordt gebruikt voor de warmte-installatie en brengt elektrisch ruim 17.000 watt op. Deze energie wordt direct gebruikt voor de warmte- en koude-opwekking van het gebouw.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

Kalverhouderij Kalverhouderij

Next Source heeft kalverhouderij Schonewille-Prins voorzien van 158 m² zonnecollectoren. De collectoren verwarmen het water in een rvs buffertank van 9000 liter ten behoeve van de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Komkommerkwekerij Komkommerkwekerij

Kwekerij van Boxel is voorzien van 220 m2 zonnecollectoren. Met onze 5,25 m2 SMART-collector hebben we het volledig beschikbare dakoppervlak kunnen benutten voor dit SDE+-project.

Sector: glastuinbouw | Techniek: zonthermie

Aubergine kwekerij Aubergine kwekerij

Aan deze auberginekwekerij hebben we een zonnewarmtesysteem geleverd met 216 stuks 2,5 m2 Next Source-collectoren en 200.000 liter buffervat voor kasverwarming. Het systeem wekt ca. 1000 GJ of 275.000 kWh per jaar op en geeft een gasbesparing van 55.000 m3. Dit het eerste glastuinbouwproject ter wereld met zonnecollectoren.

Sector: glastuinbouw | Techniek: zonthermie

kalverhouderij kalverhouderij

Bij kalverhouderij Mussche-Kuijper hebben we 60 m2 collectoroppervlak in combinatie met een 4500 liter buffervat geplaatst. Om de lichtstraten vrij te houden, hebben we voor 12 SMART collectoren van 5,25 m2 gekozen. Het voorverwarmde water wordt gebruikt voor het warme tapwater en voor de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Bollenkweker Bollenkweker

Bij WF Leenen in Voorhout hebben we een zonnewarmtesysteem van 210 m2 geplaatst. Dit is een voorbeeld van maatwerk en vakmanschap om de gevelopstelling mogelijk te maken. De warmte kan direct worden benut voor het verwarmingsproces, maar kan ook worden opgeslagen in de 90m3 buffertank.

Sector: glastuinbouw | Techniek: zonthermie

Korfbalvereniging Korfbalvereniging

Zonnewarmtesysteem voor korfbalvereniging Valto met 300 leden. Het systeem is ingepast in de bestaande sanitaire installatie en bespaart elk jaar weer fors op de gasrekening. Het systeem maakt tapwater warm met behulp van zonne-energie. Zo draagt Valto bij aan CO2-reductie en biedt de vereniging duurzame recreatie.

Sector: recreatie | Techniek: zonthermie

Zwembad Zwembad

Het Vrijbad in Vlissingen is uitgerust met 40 HPC-2,5 collectoren. De zonnewarmte wordt gebruikt om het zwembadwater te verwarmen. Doordat de warmte direct in het zwembad wordt opgenomen, wordt het rendement optimaal benut.

Sector: recreatie | Techniek: recreatie

NIOO KNAW NIOO KNAW

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) is een ecologisch onderzoeksinstituut. Voor het regenereren van de HTO-bron en het ondersteunen van de warmteopwekking hebben we 485 m² zonthermie geïnstalleerd. Het groene dak wordt gebruikt voor onderzoek. Dit betekent dat het collectorframe aan specifieke voorwaarden moet voldoen. In samenwerking met TC van den Dool hebben we een frame ontwikkeld dat voldoet aan deze eisen.

Sector: utiliteit | Techniek: zonthermie

Zwembad Zwembad

Bij het Inge de Bruin-zwembad in Barendrecht is zonnewarmte naadloos samengevoegd met de PV-installatie. Het dak van het zwembad is uitgerust met zonnepanelen en 36 HPC-2,5 collectoren. Een mooi voorbeeld van hoe we zonnewarmte en PV kunnen integreren, met maximale besparing als gevolg.

Sector: recreatie | Techniek: zonthermie

Amstelhuis Amstelhuis

In het Amstelhuis in Amsterdam heeft H2O Installatietechniek de technische installaties verduurzaamd. Er is een nieuwe luchtbehandelingskast geplaatst, voorzien van een warmtepomp en warmtewiel. Voor het verwarmen van tapwater zijn er 32 Next Source Nero-panelen en 2 buffervaten van 800 liter geleverd. De Priva regelkast is vervangen en voorzien van nieuwe hardware en software om de cv-installatie optimaal te laten werken.

Sector: utiliteit | Techniek: zonthermie

Autodealer Autodealer

Voor een verduurzamingsproject bij Hooftman in Woerden hebben we samengewerkt met Stip-Connected. Er zijn voor dit project 18 HPC 2,5 collectoren ingezet. De beste oplossing was een combinatie van warmtepompen, zon-PV en zonthermie. Een mooi voorbeeld van integratie van verschillende technieken voor maximaal rendement. Met elkaar leveren de zonnecollectoren een energiebijdrage van meer dan 36.000 kWh.

Sector: utiliteit | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Talen in Staphorst Kalverhouderij Talen in Staphorst

Next Source heeft Kalverhouderij Talen in Staphorst voorzien van 195m² zonnecollectoren. De collectoren dragen bij aan het verwarmen van het water voor het voerproces. De installatie is uitgerust met 15 collectoren van 13m² en een 11000 liter voorraadvat.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

kalverhouderij kalverhouderij

Firma van Ekris hebben we voorzien van 160m2 aan zonnecollectoren. In dit project zijn 16 collectoren van 10m2 toegepast voor het verwarmen van een 10.000 liter buffervat. Het voorverwarmde water wordt gebruikt voor de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Kalverhouderij

In Lunteren hebben we bij de firma Gerritsen een 9000 liter rvs buffertank geplaatst en 158 m² zonnecollectoren. Ook hier worden de zonnecollectoren ingezet voor het verwarmen van het water voor het voerproces.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Schietbaanstraat Rotterdam Schietbaanstraat Rotterdam

Woonstad Rotterdam schreef een challenge uit om een bestaande portiekflat van het gas af te krijgen. Next Source won de challenge en realiseerde het project in samenwerking met de Saman Groep. De installatie-skid is geprefabriceerd en uitgevoerd met 2 warmtepompen, een centrale CV-buffer en diverse andere componenten. De 64 PVT-panelen functioneren als bron voor de warmtepompen. Een uitdagend project waar we trots op zijn.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

Zorgcomplex Zorgcomplex

Het nieuwbouw-zorgcomplex Landhuis Den Helder had een systeem voor zonthermie nodig. Wij hebben een berekening gemaakt voor de EPG-richtlijnen en het gekozen systeem ingepast in het nieuwbouwpand. Vanwege de esthetiek zijn de collectoren tussen de pannen geplaatst (indak). Het systeem draagt bij aan het verwarmen van het tapwater.

Sector: utiliteit | Techniek: zonthermie

Camping Camping

De sanitaire ruimte van camping TerSpegelt is verduurzaamd met 16 stuks HPC-2,5 collectoren met een 8000 liter liggend buffervat. De collectoren zijn tussen de dakpannen geplaatst (indak). Deze oplossing levert ca. 30.000 kWhth per jaar op.

Sector: recreatie | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Kalverhouderij

In Nieuw Roden hebben we bij de firma Van Straaten een zonneboilersysteem geplaatst. Het dak van de kalverhouderij is voorzien van 210 m² zonnecollectoren. De collectoren verwarmen een rvs buffertank van 14.000 liter ten behoeve van het voerproces.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Saffier Yachts Saffier Yachts

Bij Saffier Yachts in IJmuiden hebben we 140 m² PVT-panelen geplaatst die functioneren als bron voor de water/water warmtepomp. In opdracht van Biersteker Bouw, Dak- en Geveltechniek B.V. hebben wij op deze manier kunnen bijdragen aan een duurzame verwarmingsinstallatie voor Saffier Yachts.

Sector: utiliteit | Techniek: pvt

Kalverhouderij Kalverhouderij

Bij de firma Nieuwenhuis in Klarenbeek hebben we een zonthermisch systeem van 80 m2 geplaatst. Hiervoor hebben we collectortype GK3002 SMART toegepast; de collectoren zijn aangesloten op een rvs buffervat van 6000 liter. Het systeem verwarmt het water dat wordt gebruikt bij de melkbereiding voor de kalveren.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Kalverhouderij

Kalverhouderij Van den Berg uit Kamperveer is uitgerust met 35 m² zonnecollectoren. De collectoren verwarmen het water in een rvs buffertank van 2800 liter ten behoeve van de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Kalverhouderij

Deze kalverhouderij in De Wilp liet Next Source een zonnewarmtesysteem installeren dat bestond uit 100 m2 zonnecollectoren en een 5.000 liter rvs buffervat. Met dit systeem wordt ingezet voor het bereiden van melk voor kalveren. Het systeem bespaart 8.000 m3 gas per jaar.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie

Kalverhouderij Kalverhouderij

Next Source heeft de stal van Kalverhouder H.J. van Laar voorzien van 200 m2 zonnecollectoren. Het project is uitgevoerd met 20 keer 10 m2 collectoren en een 15.000 liter rvs buffervat om de warmte op te slaan. Het warme water wordt gebruikt voor de melkbereiding.

Sector: agrarisch | Techniek: zonthermie