Pushing
sustainability
forward

HomePVT

In samenwerking met Qsilence, zuster onderneming van Next Source, hebben we ons Qpanel, een PVT paneel, ontwikkeld. Een PVT paneel is een zonnepaneel (opwekking elektriciteit) en warmte paneel in één welke kan worden ingezet al bron voor water/water warmtepompen, regeneratie van WKO bronnen of voor het verwarmen van lage temperaturen zoals zwembaden.

Met deze ontwikkeling hebben we het haalbaar gemaakt om zonder bronboringen of lucht/water buitenunits een all-electric oplossing te bieden. Daarnaast is een warmtepomp met PVT panelen zeer goed in een hybrideopstelling toe te passen.

Benieuwd hoe uw onderneming te verduurzamen is door middel van PVT? Neem dan contact met ons op.

Neem Contact Op

All-electric

In deze oplossing worden de PVT panelen als bron voor de warmtepomp ingezet. Het aantal panelen is afhankelijk van het benodigde warmtepompvermogen. Het grote voordeel van PVT is dat er geen bronboring meer nodig is en de panelen stil zijn. Omdat de PVT panelen zowel een warmtedeel als elektrische deel bevatten is er in combinatie met PV geen extra opstellingsruimte nodig. Doordat de PVT panelen de zelfde afmetingen hebben als een standaard PV paneel zijn deze eenvoudig te combineren en monteren.

Hybride

Indien de warmtevraag hoog ligt is het niet altijd haalbaar om op een all-electric oplossing over te stappen. Dit kan komen door beperkte opstellingsmogelijkheid voor de PVT panelen of door bijvoorbeeld behoefte aan hoge temperaturen. In deze gevallen kan de PVT installatie hybride worden opgesteld. In een hybride opstelling voorziet de warmtepomp een bepaald percentage van het maximaal benodigde vermogen. Omdat het maximaal benodigde vermogen maar een beperkt aantal uren paar jaar nodig is, kun je met een warmtepomp die 40% van het maximaal benodigde vermogen heeft tot wel 91% van de totale warmtebehoefte leveren.

WKO

Met een WKO installatie onttrek je warmte en koude uit een grondbron. Om warmte te blijven onttrekken uit de bron moet deze weer naar zijn oorspronkelijk temperatuur worden opgeladen. Dit gebeurd normaliter doormiddel van koeling. In de winter warmte uit de bron en in de zomer lever je warmte terug. In veel gevallen van bestaande bouw of bijvoorbeeld in de glastuinbouw is de warmtevraag veel hoger dan de koelvraag. Hierdoor ontstaat er een onbalans in de bron en is er op den duur niet voldoende warmte beschikbaar voor verwarming. Met het PVT systeem van Next Source kan er warmte worden geleverd aan de bron waardoor deze actief word opgeladen.